OSNOVNI PODACI ime: Robert prezime: Plemić spol: muško datum rođenja: 22. srpnja 1970. u Karlovcu zanimanje: Glumac trenutno prebivalište: Zagreb supruga:?? dijeca: ??

petak, 14. rujna 2007.

Robert PlemićRobert PlemićRođen je 22. srpnja 1970. u Karlovcu, gdje završava osnovnu i srednju školu. Godine 1989. upisuje Akademiju, koju počinje pohađati godinu dana poslije, nakon odsluženog vojnog roka.
Već tijekom druge i treće godine glumi u predstavama, a odmah nakon diplome dobiva angažman u HNK-u Varaždin, gdje je zaposlen do danas. U posljednjih 12 godina odigrao je 30 premijera, od čega izdvaja ulogu Hemona u «Antigoni» u režiji I. Boban te ulogu Scganarelea u «Don Juanu» P. Večeka. Izvan matične kuće još je surađivao s kazalištima u Karlovcu i Virovitici te s Histrionima na predstavi Davida Memetta «Seksualne perverzije u Chicagu», gdje je igrao Bernyja, te na Shakespeareovu «Romeu i Juliji».
Okušao se i u filmu, a uloga u Zabranjenoj ljubavi prvi je veći angažman na televiziji. Godinama se bavi skijanjem i ronjenjem.
Svoje slobodno vrijeme provodi uz obitelj, sa suprugom i djetetom.
izvor

Nema komentara: